Позволяваме на коректните си клиенти да    отложат една вноска годишно

...
Позволяваме на коректните си клиенти да    отложат една вноска годишно
Коментари Харесай

Жозе Салойо: Дигитализацията е важна, но много държим на емпатията

Позволяваме на правилните си клиенти да    отсрочат една вноска годишно без такси Помагаме на хората да ръководят рационално персоналните си бюджети 2021-а бе една от най-интересните години в моята кариера  Пандемията научи българите, че би трябвало да имат спестени пари, буфер за сложни времена В ДНК на нашата компания е да бъдем измежду моторите на нововъведенията във финансовия бранш И в бъдеще ще запазим надълбоко персонализирания си метод Колегите ни са доста дейни и в опазването на природата,  засаждат дървета и " осиновяват " пчелни кошери БНП Париба Лични Финанси ще продължи да бъде първият избор на българите за потребителско кредитиране
Жозе Салойо е шеф на БНП Париба Пърсънъл Файненс, С.А., клон България. Той има близо 20-годишен опит в региона на потребителското кредитиране, като цялата му кариера е обвързвана с водещата компания за потребителско кредитиране в Европа BNP Paribas Personal Finance, част от BNP Paribas Group.Преди да заеме позицията си в България, в продължение на 4 години господин Салойо e основен действен шеф на BNP Paribas Personal Finance за Централна и Източна Европа. На тази позиция той дава отговор за Чехия, Словакия, Унгария, Румъния, България и Австрия. Сред отговорностите му са оптимизация на оперативните процеси при отпущането на потребителски заеми, следпродажбеното обслужване, събиране, ръководство на изнесени услуги и други. Той координира основни планове за развиването на компанията в страните от района в региона на осведомителните технологии, обслужването на клиенти и така нататък

В интервала 2010 година - 2014 година Жозе Салойо е районен шеф по ръководство на риска за Полша, Украйна, Китай, Турция, Сърбия, Мароко, Тунис и Алжир. На тази позиция той дава отговор за политиките във връзка с риска при потребителското кредитиране, създаване на модели за развиването на пазарите и за провизирането на активи. Преди да заеме районната позиция, Жозе Салойо в продължение на три години дава отговор за ръководството на риска в Румъния.Управителят на БНП Париба Лични Финанси, България е приключил влиятелния парижки университет " Пиер и Мари Кюри " и е инженер със компетентност " Информационни системи ". Жозе Салойо владее френски, португалски и британски.
Подкрепяме клиентите си и в положително, и в неприятно, споделя Жозе Салойо, шеф на БНП Париба Лични Финанси в България в особено изявление за вестник СТАНДАРТ
- Г-н Салойо, каква беше 2021 година за бранша на потребителското кредитиране и за БНП Париба Лични Финанси в България?

- Мога да кажа, че 2021 година беше една от най-интересните години в моята кариера. Най-важното за бранша е, че той остана постоянен. Изправихме се пред доста провокации, само че и пред доста благоприятни условия. Това беше втората година в пандемична конюнктура и съгласно мен всички участници на пазара - банки и клиенти, се приспособиха към новата действителност. От една страна финансовите институции предложиха голям брой цифрови услуги, а от друга - хората привикнаха с тях и оцениха бързо удобството им.Като цяло пазарът следваше икономическите трендове. Когато нямаше затваряния и бизнесът работеше обикновено, наблюдавахме растеж на потреблението и надлежно по-високо търсене на финансиране. От друга страна - когато икономическата интензивност беше лимитирана, хората бяха по-внимателни във връзка с персоналните си финанси и отложиха някои проекти. Това докара до по-слабо кредитиране в интервалите на локдаун.Що се отнася до БНП Париба Лични Финанси, 2021-а беше доста значима година. Ние сполучливо реализирахме доста планове, които улесниха бизнес интервенциите ни в пандемичната конюнктура, стартирахме новаторски и комфортни услуги за нашите над 1,6 милиона клиенти и в допълнение укрепихме връзките с нашите търговски сътрудници. Така отбелязахме 20-я ни рожден ден от позицията на водач в сегмента на потребителско кредитиране и мотор на позитивната смяна на пазара.

- Как се адаптирахте към новата действителност?

- Ние в БНП Париба Лични Финанси следвахме две съществени направления при акомодацията ни към Ковид обстановката. Първата беше техническа. Заради пандемията доста бързо прехвърлихме дейностите си в цифрова среда още напролет на 2020 година Екипите ни свършиха страхо тна работа в интервала на пандемията и предложихме на клиентите ни доста комфортни цифрови принадлежности - опция за заплащане на вноски през уеб страницата ни без такси или регистрация, нашия чатбот за инспекция на статус по заем, приложението " Дигитална Инфокарта ", нововъведението за разпределяне на потребителски заем непосредствено в цифровия портфейл на клиента, напълно отдалечен развой за сключване на контракт и за покупка на артикули на погашение. Всичко това ни разреши да предлагаме продуктите и услугите си по безвреден за клиентите и сътрудниците ни метод.

Дигиталната смяна беше доста значима, само че за мен от доста по-голямо значение беше укрепването на връзките с нашите клиенти. Тук приказваме за това да им предоставим чудесно потребителско преживяване, да проявим емпатия и персонално отношение. Благодарение на нашите нововъведения, хората могат да употребяват продуктите и услугите ни отдалечено по същия елементарен и транспарантен метод както в нашите офиси или в магазините на комерсиалните ни сътрудници. В пандемията, ние сме консултант на хората и им оказваме помощ да ръководят рационално персоналните си бюджети.Също по този начин подкрепихме клиентите с финансови усложнения и им позволихме да отсрочат заплащане на вноски по механизма на Българска народна банка. За нашата банка е доста значимо да поддържаме хората и ние сме единствената финансова институция на пазара, която разрешава на правилните си клиенти да отсрочат една вноска годишно без каквито и да е такси. Именно това за нас значи " емпатия " - да сме покрай хората и да ги поддържаме освен в положителни времена, само че и когато срещат непредвидени усложнения.

- Как рецесията се отрази на общия бизнес с комерсиалните ви сътрудници?

- По време на рецесията ние бяхме покрай сътрудниците ни и направихме всичко допустимо да подкрепим техния бизнес. Например интензивно популяризирахме опцията за отдалечено извършване на покупки на равни месечни вноски с кредитната ни карта. Така хиляди хора си купиха нов тв приемник, смарт телефон или преносим компютър без да напущат дома си със същото улеснение, както и в магазина. Освен това неотдавна пуснахме за нашите търговски сътрудници и новаторско решение за онлайн търговия на погашение, което разрешава процесът да премине напълно онлайн. Много значимо е и това, че кредитните ни консултанти бяха на място в магазините и спомагаха на хората, пазаруващи на вноски.

- Как се промени държанието на вашите клиенти през последната година и те научиха ли някакви уроци за ръководството на парите си?

- Пандемията докара до революционна смяна в метода, по който хората употребяват финансови услуги и взаимодействат с банките. Българите реагираха доста гъвкаво на новата обстановка и бързо се приспособиха към нея. Например, те започнаха все по-често да употребяват отдалечените ни канали, което се потвърждава от обстоятелството, че в интервала май-октомври 2021 година 50,8% от поръчките за потребителски заеми за финансиране на огромни планове бяха подадени онлайн, а други 21,4% - по телефона. В сегмента на покупките на погашение делът на онлайн заявките също остава висок. Очакваме, че той ще продължи да пораства, движен от нововъведенията на БНП Париба Лични Финанси, които създаваме в съдействие с нашите сътрудници - стартъпи и финтех компании.

Що се отнася до научените уроци, съгласно мен рецесията имаше позитивно въздействие върху финансовата дисциплинираност на хората. Основното, на което пандемията научи българите, е да имат спестени пари, буфер за сложни времена, който да не харчат. Тези пари би трябвало да се заделят, ако настъпят непредвидени условия. Ако би трябвало да извършите покупка или да финансирате план като ремонт на дома, от време на време е по-добре да вземете заем и да не харчите спестяванията си. Това обезпечава финансова предвидимост. Хората научиха също, че финансовата дисциплинираност е доста значима и че би трябвало да възнамеряват персоналния си бюджет и да го ръководят рационално. С други думи - в случай че желаят да бъдат готови за спешни обстановки, би трябвало да гледат напред с небосвод от най-малко шест месеца.

- Какви цифрови услуги стартирахте по време на пандемията?

- В ДНК на нашата компания е да бъдем измежду моторите на нововъведенията във финансовия бранш и ние непрекъснато създаваме нови артикули и услуги. Още отпреди пандемията имахме доста хрумвания и планове и Ковид единствено форсира тяхната реализация. Например, през първата половина на 2021 година пуснахме първата услуга за заем в цифров портфейл взаимно с Phyre. Така даваме опция на клиентите ни да получат достъп до финансиране непосредствено в цифровия си портфейл. До в този момент те имаха разполагаем единствено лични средства. С новата услуга ще имат достъп също и до заемен запас и ще могат да покриват незабавни заплащания единствено с няколко клика върху екрана на смарт телефона си.

Последната ни иновация е основана с фокус върху потребителите на мобилни устройства. Това е онлайн решение, което комбинира кредитен симулатор и елементарен достъп до цифровите ни услуги. То може да бъде употребявано като приложение или непосредствено в интернет браузър. Приложението е с интегрирани благоприятни условия за чат и с понижен брой полета за попълване.Дигиталните решения са високо ценени нововъведения и от ден на ден хора се възползват от тях. Например нашият чатбот се употребява от близо 20 000 клиенти всеки месец. Най-често те ревизират размера на вноските и оставащата сума по кредите си. Приложението " Дигитална Инфокарта " се употребява от над 60 000 наши клиенти, а други 12 000 всеки месец заплащат вноските си през интернет страницата ни.

- Ще продължи ли дигитализацията на финансовия бранш?

- Аз съм сигурен, че през идващите години дигитализацията на бранша ще продължи и ще забележим доста нововъведения. Хората ще би трябвало да могат да получават бързо информация за заемите си, да заплащат вноските си без да посещават банков офис, да получават персонализирани предложения или да декларират потребителски заем или покупка на артикули на погашение 24/7.Ние добре разбираме тези потребности и по тази причина влагаме доста във финтех решения и ги прилагаме във всеки стадий от потребителско преживяване с БНП Париба Лични Финанси. Тези решения са основани на данни, на машинно образование, на изкуствен интелект и ние ги прилагаме за по-добре да идентифицираме потребностите на нашите клиенти. Това е заложено в нашето ДНК и ние го използваме при принадлежности за ръководство на риска или на връзките с клиентите. Тези решения ни разрешават да персонализираме нашите предложения и да адресираме верния артикул с подобаващите условия към точния клиент. И всичко това идва с поддръжката от страна на сътрудниците ни. Ние сме окуражени да бъдем един от главните мотори на дигитализацията на бранша и работим по доста вълнуващи нови планове. Някои от тях към този момент са действителност.

- Реализирахте ли някакви обществено виновни начинания през последната година или ги отложихте поради пандемията?



- Като част от най-голямата финансова група в еврозоната - BNP Paribas, която е известна с политиката си да поддържа устойчивото развиване, пандемията не промени проектите ни за реализация на обществено виновни начинания през 2021 година Следвайки политиката на групата, ние разработихме и приехме " Манифест за стабилно развиване " за да разпространяваме виновното ползване измежду нашите клиенти и устойчивия метод за правене на бизнес измежду сътрудниците ни.Основните ни задължения са да бъдем за образец като компания и като шеф, което е в директна връзка с задачата на банката да е виновен заемодател и партньор; да приспособяваме бизнеса си по този начин, че да подтиква виновното и стабилно ползване и да споделяме труда и експертизата си отвън директната ни професионална активност в интерес на обществото.Като част от тази политика БНП Париба Лични Финанси е и консултант на хората и поддържа екологични и просветителни начинания. В региона на финансовата просветеност през последните години ние участваме интензивно като сътрудник на програмата " Практични финанси " на Junior Achievement. Нейната цел е да построи финансова просветеност измежду 15-18 годишните възпитаници, които са утрешните клиенти на банковата система.Развиваме и устойчивите практики в бизнеса с нашите сътрудници, като една от стъпките ни в тази посока беше специфичният спорен панел с сътрудници по тематики от кръговата стопанска система, който организирахме в границите на конференцията във връзка 20-годишнината на банката.Колегите ни са доста дейни и в опазването на природата. Например, те засаждат дървета и " осиновяват " пчелни кошери. Друга значима самодейност е да използваме все по-малко хартия и пластмаса за еднократна приложимост, да бъдем енергийно ефикасни и така нататък Както виждате, за нас да бъдем виновни е освен да приказваме за резистентност, само че да я прилагаме на процедура.

- Кои ще са главните цели на БНП Париба Лични Финанси през идната година?

- Нашите цели остават непроменени - да бъдем виновен и приближен сътрудник на клиентите и на българския ритейл бранш. Ще продължим да поддържаме проектите на хората по транспарантен метод и ще запазим надълбоко персонализирания си метод, основан на схващане на техните потребности и персонална обстановка. За да реализираме това, ще продължим да подобряваме и развиваме продуктите, услугите и офертите. Вярвам, че технологиите ще ни оказват помощ в това извънредно премеждие. Ние сме доста разчувствани какво ще ни предложи бъдещето и аз съм убеден, че през идващите години БНП Париба Лични Финанси ще продължи да бъде първият избор на българите по отношение на потребителско кредитиране и един от водачите на пазара.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР